Kwabena
Fotografie: Stacii Samidin

Omdat ik zelf ben opgegroeid in Amsterdam-Zuid-Oost heb ik van dichtbij gezien waar de verleidingen voor jongeren liggen. en anderen inspireren hetzelfde te doen. Schooladviezen worden gegeven op basis van gedrag en niet op basis van potentie. Ik heb het zelf meegemaakt. Op de middelbare school was ik een levendig jongetje en haalde ik goede cijfers. Omdat ik druk was mocht ik niet naar een hoger niveau. Achteraf gezien maakt dat dingen erger. Ik was druk omdat ik me verveelde en op een lager niveau word je nog minder gevoed met dingen die je interessant vindt. Na je schooltijd zijn de kansen op een baan laag. Er is niemand die je helpt met een CV of een goede motivatiebrief. Je moet het uit jezelf halen wil je hier slagen, en daar gaat het bij veel jongeren mis.

Ik heb een kledingbrand opgezet: Make It Happen, een combinatie van inspiratie en fashion.
Met dit merk wil ik jongeren in de buurt inspireren om met ondernemerschap hun geld te verdienen. Veel jongens zijn heel intelligent, maar gaan die slimheid uiteindelijk inzetten op de verkeerde plek, op de straat. Ik wil ze een plek bieden waar ze hun talent kunnen ontwikkelen. Ik wil winkels openen en jongens met potentie van de straat plukken. Ik wil laten zien dat er meer zit in het leven dan een criminele levensstijl.

Fotografie: Stacii Samidin
Door de ADAMAS-opleiding zie ik dat veel gedragingen van jongeren afkomstig zijn uit trauma.

Door de ADAMAS-opleiding zie ik dat veel gedragingen van jongeren afkomstig zijn uit trauma. Er wordt onderscheid gemaakt tussen impacttrauma en ontwikkelingstrauma. Veel jongeren heb last van dat laatste, omdat ze langdurig aan onveiligheid zijn blootgesteld. Door dat te herkennen kun je er beter op inspelen. Jongeren hebben niets met het woord trauma. Je hoeft ze er ook niet op te wijzen, als je maar weet dat het er is. Dan kun je activiteiten met ze doen waardoor dingen kunnen veranderen. Mijn bron om tot rust te komen is sport. Toen ik de sportschool ontdekte kon ik niet stoppen. Niet vanwege de fysieke verbetering maar vanwege het mentale aspect. Bij ADAMAS kwam het belang van ademhaling vaker terug, via sport kun je veel met ademhaling doen, zodat je daar steeds meer controle over krijgt en minder vaak uit je slof schiet.

Credible Messengers zijn een combinatie van mensen met praktijkgerichte en theoretische kennis. We zijn een innovatief netwerk omdat we de tijd vertragen. We weten allemaal dat een lange adem de belangrijkste factor is, een reddend middel. Wij bouwen een relatie op met jongeren, zonder veroordelen, maar vooral zonder haast. Dan pas gaan jongeren zich uiten. Als wij een opdracht krijgen dan binden we daar geen klok aan, maar een volle commitment. We stoppen niet voordat we iemand met een leerzaam verleden – zo noem ik dat – weer op de rails hebben gekregen.