Rosa
Fotografie: Stacii Samidin

Ooit wilde ik rechercheur worden. Toen ik er tijdens een stage achter kwam dat je dan vooral bezig bent met straffen, en niet met het bieden van kansen of het geven van perspectief besloot ik een andere kant op te gaan. Ik ben toegepaste psychologie gaan studeren en liep stage bij criminoloog Jan Dirk de Jong, om me meer te richten op de positieve kant van veiligheid. Die omslag kwam voort uit mijn eigen verleden, waarin ik heb ervaren hoe belangrijk het is dat je een kans krijgt.

Fotografie: Stacii Samidin

Ik kom niet van de straat, ben opgegroeid in een warm gezin, maar ik liep wel tegen vooroordelen aan. Leraren deden alsof ik dom was, terwijl ik altijd keihard werkte. Daarnaast heb ik ADHD, wat dan vaak weer niet geloofd werd. Zo was ik mezelf steeds aan het verdedigen voor wie ik ben, net zolang totdat ik in hun woorden ging geloven.

Pas toen ik in een andere omgeving terecht kwam, waar werd onderzocht waarom dingen niet lukten, waar aandacht voor me was voorbij alle labels, kon ik mezelf echt ontwikkelen. Dat wil ik als Credible Messenger andere jongeren ook graag bieden, een omgeving waarin ze gezien worden en een kans krijgen om volwassen te worden.

Dat wil ik als Credible Messenger andere jongeren ook graag bieden: een omgeving waarin je een kans krijgt om volwassen te worden.

Ik luister heel graag, toon veel interesse. Tijdens de ADAMAS-opleiding werd me duidelijk dat ik door steeds een stap terug te zetten voor een ander, ook een deel van mezelf achterwege laat. Door een van de deelnemers werd me op het hart gedrukt dat ik ruimte mag innemen en van me mag laten horen.

De Credible Messengers komen uit verschillende culturen, maar omdat we allemaal heel open en eerlijk waren tijdens de opleiding zorgen die verschillen voor inleving en interesse. Bij ADAMAS zijn we allemaal anders, en toch zijn we gelijk.