Yassin
Fotografie: Stacii Samidin

Er zijn nu zoveel influencers die een wereld laten zien waar niets van klopt. Jongeren kijken daarnaar op, gaan dat voorbeeld volgen. Ik wil als Credible Messenger een influencer zijn, maar een geloofwaardige, die laat zien hoe het echt zit op straat, ook de lelijke kanten ervan. Ik ken die leefwereld door en door omdat ik er zelf in heb gezeten.

Ik weet ook hoe moeilijk het is om op het rechte pad te blijven. Buiten is een wereld die altijd op je staat te wachten. Dan moet je opnieuw beginnen in een wereld die in principe niet op je zit te wachten. Zonder te weten of je het wel gaat halen met de dingen die je doet. Pas toen ik zelf heel diep in de verkeerde wereld zat en dacht dat ik al mijn kansen had vergooid ging ik mezelf afvragen: Is dit wat er van mijn leven is geworden? Is dit mijn toekomst? Is dit wat er van mij geworden is? Heb ik al mijn dromen weggegooid voor dit? Leuk en aardig dat geld in je zakken, maar gelukkig word je er niet van. Toen bij mij de omslag kwam, kwamen er ook nieuwe kansen. Daarom zeg ik ook tegen jongeren: werk aan je talent in plaats van aan het geld in je broekzak. Benut je kansen. Als je het echt wil dan lukt het.

Fotografie: Stacii Samidin

Sinds ADAMAS is er een stuk bewustzijn en zelfbeheersing bij gekomen. Ik zie nu, je bent met een groep en niet meer alleen. Niet alles draait om mij, of om mijn verhaal. Dat is wat je soms kan denken als je uit een gebroken situatie komt. Maar er zijn veel meer mensen zoals jij. De fotoshoot met Stacii Samidin heeft daar ook aan bijdragen. Hij laat zien dat het heel ver kan schoppen, ook als je uit een bepaald milieu komt, ook als je ooit de verkeerde keuzes hebt gemaakt. Je kan altijd de knop omzetten. Zijn verhaal heeft me heel veel motivatie gegeven. Ik wil zelf het theater in, shows geven, toeren. Mijn verhaal vertellen, maar dan met een grap. Ik geniet van het podium, van mensen vermaken.

Ik heb nog steeds last van de adrenaline-rush uit mijn andere leven. Ik slaap slecht, misschien uit gewoonte of trauma. Tijdens de ADAMAS-opleiding deden we yoga, ik had daar altijd een oordeel over. Maar het gaf me intense rust, ik ben nog nooit zo dichtbij mezelf geweest.

Fotografie: Stacii Samidin
Waar ik normaal uitgescholden en weggestuurd werd, word ik als Credible Messenger nu geroepen.

Als je me vijf jaar geleden had verteld dat ik nu professionals zou adviseren of in een denktank zou zitten, had ik je niet geloofd. Ik ben nu veel gelukkiger als toen. Ik kan me ontwikkelen dat is het belangrijkst. Ontwikkeling die heel lang is gestopt omdat er zoveel geld in het spel was. Ik ben mijn eigenwaarde langzaam aan het terugvinden. Waarde die niets te maken heeft met de stach in mijn schoenendoos. Waar ik normaal uitgescholden en weggestuurd werd, word ik als Credible Messenger nu geroepen.