Opleiding
Fotografie: Stacii Samidin
Steeds meer jongeren zijn onbereikbaar voor diverse professionals en dreigen af te glijden naar de (harde) criminaliteit. De Credible Messengers van ADAMAS inspireren jongeren weg te blijven van dat doodlopende pad. Ze helpen jongeren hun talenten te ontwikkelen en reiken nieuwe netwerken aan, zodat ze hun volle kracht kunnen benutten.

Credible Messenger bij ADAMAS word je niet zomaar. Je moet de taal van de straat goed kennen en bereid zijn andere jongeren te inspireren en te begeleiden. Credible Messengers worden gescout door de vele mensen die betrokken zijn in ons netwerk en die ingebed zijn in de wijken. Je valt op omdat je een informeel leider bent in je wijk, je een ervaringsdeskundige of gedragswetenschapper bent met hart voor deze doelgroep en omdat je iets wilt betekenen voor anderen.

Als je bent gescout, kom je op gesprek en willen we graag je motivatie horen. Ben je eenmaal geselecteerd dan neem je deel aan een 4 maanden durende opleiding. Elke maand krijg je 4 dagen training en je wordt gekoppeld aan een mentor. Je gaat de meest inspirerende mensen ontmoeten, uit muziek, sport, ondernemerschap, en uit het coachingsvak. Je krijgt inzicht in psychologie, sociologie, criminologie en in presentatietechnieken.
Je krijgt toegang tot een gigantisch netwerk dat maar één doel heeft: jongeren behoeden voor criminaliteit en zorgen dat ze een leven kunnen leiden dat er echt toe doet.
In het netwerk waar je onderdeel van bent, is het snel schakelen, kun je daadkrachtig en creatief zijn en ga je samenwerken met professionals op allerlei terreinen.

Fotografie: Stacii Samidin: Rivelino en Omar (mentoren)

Tijdens de opleiding komen er vier hoofdthema's langs:

IK: inzicht krijgen in je triggers en in trauma's. Hoe kun je woede en frustratie transformeren naar kracht? En hoe kun je ook anderen daarin begeleiden? Hoe kun je ervoor zorgen dat je uit overlevingsmechanismen komt en je weer mogelijkheden en perspectief gaat zien?

WIJ: Hoe bouw je krachtige relaties? Hoe zorg je voor veiligheid en verbinding? Hoe ga je om met wantrouwen, teleurstelling en tegenslag?

WIJK: Je leert de netwerken in de wijken kennen. Je gaat aan de slag met concrete opdrachten. En je gaat met anderen impact maken in je wijk.

WERELD: Je leert allerlei organisaties en professionals kennen. Daardoor kun je snel schakelen en de hulp bieden die noodzakelijk is. Dat biedt niet alleen mogelijkheden voor jezelf maar ook voor de mensen die je begeleidt.

Je krijgt gedurende de opleiding een mentor, iemand die we samen met jou uitkiezen en die je introduceert in de wijk en in belangrijke netwerken.
Na de opleiding blijf je betrokken bij ADAMAS, zijn er elke maand terugkomdagen waarin we intervisie hebben: ervaringen uitwisselen en kennis verdiepen.
En we staan voortdurend met elkaar in contact om jongeren, hun omgeving, de wijken en de wereld te laten schitteren als nooit tevoren.

Wil je meer weten, mail dan naar: adamas@crediblemessengers.nl